JOCS FLORALS DE POESIA ALIMENTÀRIA. Part 1

Salmonella

Una bonica colònia de salmonella

Sessió L  12 de desembre de 2005

 

 

 

 

 

 

 

  1.  Un dinar de Nadal    Autor: Lactil

 

Era una negra nit abans de Nadal

a casa teníem tancat el portal

aleshores va arribar el gall del Penedès

seguit dels canelons i unes mongetes casolanes.

 

En arribar aquestes viandes

mal cuites per la pressa, entrarem a casa

clostridis, cocos, bacillus

 

Aviat el gall d’indi

ballava la “samba” amb la salmonella

els canelons, “salsa” amb el perfringens

i les mongetes es movien amb el “rock” del clostridi.

 

Acabat el sopar i fent una copa

malament els comensals es trobaren.

 

Què pot ser, va dir el cuiner

no ho sé, el biòleg digué

però si demà més bé ens trobem

als perfringens la culpa li donarem

 

Però si febre i vòmits tenim

salmonella pot ésser, i

si veieu doble i respireu amb dificultat

del botulinum no us heu escapat

 

Així recordeu amics meus

quan el dinar de Nadal prepareu

malgrat “kioto” la energia no estalvieu

i tot ben fet ho cuineu.

*********************************************

 

2.  Rodolins           Autor: Alcohol Pelargonílic

Els aliments funcionals

curen tots els mals

Una bona dosi d’antioxidant

allarga la vida de la gent gran

Amb una bona quantitat de fibra

tota la panxa vibra

 

Prengui iogurt amb fitosterol

i li baixarà el colesterol

Encara que prengui “tonalin

no és segur que estigui més prim

A més de moderar el menjar i beure

per estar sa cal passar-se la vida sense seure

*********************************************

 

3.  Cena, despedida y cierre        Autor: Cafeïna

El que a buen árbol se arrima

buenos higos le caerán de arriba.

(proverbio malakí)

 

La apuesta fue

porque un dia:

dije a la APA entera

que nadie haría su condumio

como era la comida mía.

 

Quiero vivir sano

como me he propuesto

y por eso,

sigo mi plan, querido hermano.

 

Para ver si lo consigo

desayuno cereales, café con leche desnatada

una fruta y vaso de agua a media mañana

que hay que beber un litro, aún sin ganas.

 

Otra cosa es la comida

legumbres variadas y proteínas

más toda la huerta murciana

con buen aceite de oliva regada

y otro vaso de agua

un postre, sin dulces ni alfajores,

vamos, un latazo para perder los colores.

 

La cena, más bien liviana y paseada

un jurel, cuajada con miel y tisana

ni “chuches” ni polvorones, lectura y a la cama

mas sin olvidar el vaso de agua.

 

Todos sabemos que de grandes cenas

están las sepulturas llenas.

 

MORALEJA

Si quieres seguir la moda actual

y tener una silueta genial

del 36 para abajo….

debes comer sano

Mucho agua, poca dulce

y, al body, horas de gimnasio.

******************************************************

 

4.  Aliments, energia, espai i temps     Autor:   Sodi

.Aliments-matèria és realitat natural

ja que tota criatura

en un acte irracional

percep la textura

les sensacions del color

del sabor i del olor.

 

Però quan intervé la raó

els aliments son ja una especulació

que a l’APA en fem una diversió

respectant la ciència formal

aplicant el pensament lateral.

 

La matèria alimentosa

es transforma en energia vital

però si el canvi no és com cal

resulta que la persona és molt grossa.

Els dietistes ho mesuren amb petites i grans calories

els nutròlegs valoren els sucres, els greixos i les proteïnes

els científics primmirats parlen de polifenols i histamines

pels ecologistes tot està contaminat

i el legislador està preocupat

per algun perill o risc que ja ha passat.

 

Cada dia en sabem

més del que cuinem

i menys del que mengem.

 

El meu discurs d’ingrés

a la tercera Sessió

ens demostra amb escreix

que els aliments porten informació.

 

Més tard vaig dedicar-me

a la defensa dels aliments

feta amb els procediments

que a l’APA solem practicar-ne.

 

I ara en la Sessió cinquantena

vull senyalar que els aliments

tenen qualitats d’un altra mena

corn són l’espai i el temps.

 

Matèria, espai i temps són quelcom racional

resultat d’observar la realitat

i aplicar la traçabilitat

amb el sistema mètric decimal.

 

Hi ha un altre espai alimentari de tipus virtual

que no es correspon amb allò racional

sinó que és el resultat dels estímuls sensorials

que ens porta més enllà de l’espai real.

 

En èpoques no llunyanes que tots recordem

menjàvem d’allò que era del temps i si plovia

però amb l’ajut de la ciència i tecnologia

ara mengem el que volem i quan volem.

Corol.lari:

Dels aliments que la natura proporciona en un determinat lloc i temps

la ciència ens permet menjar-los a qualsevol lloc i temps.

(seguirà)

Garfield-O-Filme-cena-do-filme

Un sopar massa abundant, Garfield !

This entry was posted in General.

1 comments on “JOCS FLORALS DE POESIA ALIMENTÀRIA. Part 1

  1. […] poema: Lactil  [+] – Alcohol pelargonílic  [+] – Cafeína  [+] – Sodi [+] – Àcidi glutàmic […]

    M'agrada

Deixa un comentari