Sessió L 12 de desembre de 2005
- Un dinar de Nadal Autor: Lactil
Era una negra nit abans de Nadal
a casa teníem tancat el portal
aleshores va arribar el gall del Penedès
seguit dels canelons i unes mongetes casolanes.
En arribar aquestes viandes
mal cuites per la pressa, entrarem a casa
clostridis, cocos, bacillus…
Aviat el gall d’indi
ballava la “samba” amb la salmonella
els canelons, “salsa” amb el perfringens
i les mongetes es movien amb el “rock” del clostridi.
Acabat el sopar i fent una copa
malament els comensals es trobaren.
Què pot ser, va dir el cuiner
no ho sé, el biòleg digué
però si demà més bé ens trobem
als perfringens la culpa li donarem
Però si febre i vòmits tenim
salmonella pot ésser, i
si veieu doble i respireu amb dificultat
del botulinum no us heu escapat
Així recordeu amics meus
quan el dinar de Nadal prepareu
malgrat “kioto” la energia no estalvieu
i tot ben fet ho cuineu.
*********************************************
2. Rodolins Autor: Alcohol Pelargonílic
Els aliments funcionals
curen tots els mals
Una bona dosi d’antioxidant
allarga la vida de la gent gran
Amb una bona quantitat de fibra
tota la panxa vibra
Prengui iogurt amb fitosterol
i li baixarà el colesterol
Encara que prengui “tonalin”
no és segur que estigui més prim
A més de moderar el menjar i beure
per estar sa cal passar-se la vida sense seure
*********************************************
3. Cena, despedida y cierre Autor: Cafeïna
El que a buen árbol se arrima
buenos higos le caerán de arriba.
(proverbio malakí)
La apuesta fue
porque un dia:
dije a la APA entera
que nadie haría su condumio
como era la comida mía.
Quiero vivir sano
como me he propuesto
y por eso,
sigo mi plan, querido hermano.
Para ver si lo consigo
desayuno cereales, café con leche desnatada
una fruta y vaso de agua a media mañana
que hay que beber un litro, aún sin ganas.
Otra cosa es la comida
legumbres variadas y proteínas
más toda la huerta murciana
con buen aceite de oliva regada
y otro vaso de agua
un postre, sin dulces ni alfajores,
vamos, un latazo para perder los colores.
La cena, más bien liviana y paseada
un jurel, cuajada con miel y tisana
ni “chuches” ni polvorones, lectura y a la cama
mas sin olvidar el vaso de agua.
Todos sabemos que de grandes cenas
están las sepulturas llenas.
MORALEJA
Si quieres seguir la moda actual
y tener una silueta genial
del 36 para abajo….
debes comer sano
Mucho agua, poca dulce
y, al body, horas de gimnasio.
******************************************************
4. Aliments, energia, espai i temps Autor: Sodi
.Aliments-matèria és realitat natural
ja que tota criatura
en un acte irracional
percep la textura
les sensacions del color
del sabor i del olor.
Però quan intervé la raó
els aliments son ja una especulació
que a l’APA en fem una diversió
respectant la ciència formal
aplicant el pensament lateral.
La matèria alimentosa
es transforma en energia vital
però si el canvi no és com cal
resulta que la persona és molt grossa.
Els dietistes ho mesuren amb petites i grans calories
els nutròlegs valoren els sucres, els greixos i les proteïnes
els científics primmirats parlen de polifenols i histamines
pels ecologistes tot està contaminat
i el legislador està preocupat
per algun perill o risc que ja ha passat.
Cada dia en sabem
més del que cuinem
i menys del que mengem.
El meu discurs d’ingrés
a la tercera Sessió
ens demostra amb escreix
que els aliments porten informació.
Més tard vaig dedicar-me
a la defensa dels aliments
feta amb els procediments
que a l’APA solem practicar-ne.
I ara en la Sessió cinquantena
vull senyalar que els aliments
tenen qualitats d’un altra mena
corn són l’espai i el temps.
Matèria, espai i temps són quelcom racional
resultat d’observar la realitat
i aplicar la traçabilitat
amb el sistema mètric decimal.
Hi ha un altre espai alimentari de tipus virtual
que no es correspon amb allò racional
sinó que és el resultat dels estímuls sensorials
que ens porta més enllà de l’espai real.
En èpoques no llunyanes que tots recordem
menjàvem d’allò que era del temps i si plovia
però amb l’ajut de la ciència i tecnologia
ara mengem el que volem i quan volem.
Corol.lari:
Dels aliments que la natura proporciona en un determinat lloc i temps
la ciència ens permet menjar-los a qualsevol lloc i temps.
(seguirà)
[…] poema: Lactil [+] – Alcohol pelargonílic [+] – Cafeína [+] – Sodi [+] – Àcidi glutàmic […]
M'agradaM'agrada